Ege Postası
Geri

Menderes Kongresi’nde Kayalar yönetimine eleştiri: Buradaki insanlar bize bir daha oy vermeyecek 

CHP Menderes olağanüstü Kongresi’ne partinin ilçe delegelerinden Azimet Gürbüz’ün yaptığı konuşma dikkatleri çekti. Partinin Menderes’teki varlığına ve Kayalar yönetimine birtakım eleştirilerde bulundu ve Belediye başkanını eleştirmek hakkımız olmaması lazım ama örgüt burada bu güveni maalesef sağlayamıyor. Buradaki insanlar bize bir daha oy vermeyecek. Siz kimden aldığınız gücü kime vereceğinizi bilmeniz lazım” dedi.
Menderes Kongresi’nde Kayalar yönetimine eleştiri: Buradaki insanlar bize bir daha oy vermeyecek 
Haberler / Yerel Politika
20 Kasım 2021 Cumartesi 14:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz aylarda CHP Menderes İlçe Örgütü’nde 8 ilçe yöneticisinin  istifa etmesiyle birlikte ilçede yönetim düştüğü Menderes’te bugün olağanüstü kongre için sandıklar kuruldu. 

Kongreye, geçici yönetim başkanı Muammer Karabacak’ın yanı sıra Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay ve CHP İzmir İl Yönetim Kurulu

üyeleri katıldı.

Çağrı Çiftçi, Güler Mutlu Yılmaz ve Ahmet İşler’in aday olmasının beklendiği kongrede, tüm adaylar yeterli imza sayısına ulaştı ve başkanlık yarışı 3 aday arasında geçerken kongrede, partinin ilçe delegelerinden Azimet Gürbüz’ün yaptığı konuşma dikkatleri çekti. 

“KİMDEN ALDIĞINIZ GÜCÜ KİME VERECEĞİNİZİ BİLMENİZ LAZIM” 

Adayların konuşmalarından önce söz alan delege Gürbüz, partinin Menderes’teki varlığına ve Kayalar yönetimine birtakım eleştirilerde bulundu ve “Birilerine karşı olmak için konuşmuyorum. Bu örgütün ciddi sorunları var, burada üyelerin bilmesini isterim. Yalnız Menderes’e has bir konu değil. İzmir’de şimdiki mevcut belediye başkanımızın oluşmasında örgütümüzün ne kadar katkısı olmasını takdirlerinize bırakıyorum. Hiçbir il başkanı, belediye başkanı, milletvekili desteklemedi. Ama seçildi geldi. Örgütün direnci yoktu. Bu örgüt yürüyemez. Bu güne kadar yürüyemediği gibi. Bundan sonra da böyle olacak. Nedeni şu; örgüt, halkın sorunları ile ilgilenmiyor. Öyle bir dertleri de yok. Belediye başkanına karşı olmak için bunu demiyorum. Bize oy veren halkın derdine derman olamazsak bir anlamı yok. Ben halkın nefretine şahit oldum. Önceki dönem belediye başkanı Soylu sahile çelik konstrüksiyon yaptığında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da destekledi. 3 milyon yatırım yaptı hatta. Bugün o sahilde bir çelik konstrüksiyon yapılıyor. Yahu siz kimin yerini kime veriyorsunuz, bu parklar, sahiller, belediye yönetimine sahip olabilir ama o halkın malıdır, belediyenin malı değil. Bu kültürü CHP’liler benimsemiyorsa bu olacak iş değil. Halkın malını yönetmek üzere görev veriliyor belediye başkanlarına, milletvekillerine, cumhurbaşkanlarına. Bu kültürü benimseyelim. Sahile belediye başkanımız şemsiye koydu, bir de şezlong koydu. Ama insanlar denize girmek için 50 lira para veriyor. Bu sahil, deniz, halkın. Belediyenin ya da devletin değil; halkındır. Ayıp denen bir şey var. İnsanların sesi soluğu çıkmıyor ama ortalık bu kadar da boş değil ki. Yazın turistik bölge; sahilin kısmen işgal edilmesini kabul edebilirim ama oraya çelik konstrüksiyon koydurmayı ki; kurulmasına rağmen CHP’liler kaldırmadı, İzmir’i sevenler kaldırdı. Siz orayı yıktırdınız ve ne kadar alkış aldığınız bilmiyor musunuz? Bugün yapılan ne? Belediye başkanını eleştirmek hakkımız olmaması lazım ama örgüt burada bu güveni maalesef sağlayamıyor. Buradaki insanlar bize bir daha oy vermeyecek. Siz kimden aldığınız gücü kime vereceğinizi bilmeniz lazım. Benim oylarımla seçilen belediye başkanı yapıyor. Büyükşehir belediyesi genel sekreterini aradım. Birileri geldi ama hala oradalar. İnsanları tehdit edip buraya oturacağım diyor. Bunlar hoş değil. Kongrede 3 aday olmasını sevinerek izledin. Umarım rekabet olur. Ama kazananın halkın sorunları ile ilgilenmesini bekliyorum. İl zaten oralı olmuyor. Beni CHP ilişkim 1973’te veridir var. Alına görevleri herkes yerine getirmek mecburiyetindedir. Ya partili olacaksınız ya da olmayacaksınız. Sonuçta sizlere bir makam verirler. Ama yakıştığı şekilde onu kullanmanız gerekiyor” dedi.

“KİM Kİ BİZE CEKET ALTINDAN SİLAH GÖSTERİRSE…”

Gürbüz’ün eleştirilerine yaptığı konuşmada değinerek yanıt veren CHP İzmir Milletvekili Bayır, “CHP’nin iktidar olduğu sahil kenarındaki hiçbir belediyede biz mafyaya sahili işlettirmeyeyiz. Biz mafya tanımayız. Belediye başkanı bizim seçtiğimiz belediye başkanı. Aslan gibi arkasında dururuz. Kim ki bize ceket altından silah gösterirse biz o silahı uygun bir yerine de takarız. Biz CHP’yiz. O sahil halkın sahilidir. Herhangi bir şekilde birine peşkeş çekilemez. Yoksa ne farkımız kalır AKP'den? Biz halkın yanında olacağız. O zaman AKP’den ne farkımız kalır? Biz bunları yapmayacağız. Tabii ki de belediye başkanımızın masrafları karşılamak için kaynaklara ihtiyacı var. Oturup birlikte karar vereceğiz. Bunları hep birlikte yaparız. Biz becerikli insanlarız. Eğer bizler düştüğümüz yerden bir avuç toprakla kalkmayı hala öğrenemediysek o zaman biz iktidar olmayalım bizi iktidar olmayı hak ettik. Onları göndereceğiz. Onlar da bunu farkında. Atık gündemi biz belirliyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası